Followers

Isnin, 10 Mei 2010

Lagu Pelik Kartun AlIh Suare

Korang mesti penah tengok kartun kan misalnye kartun Jepun yang di alih bahase macam shin chan,ninja boy,fukuchan,hagemaru dll, part aku paling rase klakor gile babeng dalam kartun tu bile part die nyanyi.Hadoiii.
 Hancor gile. Ntah pape yang dinyaynyinye misalnya lagu Air Pasang Pagi, Jong Inai dan lagu yang direka sendiri yang sangat menyakitkan hati, picing lari, nada ntah pape. Hadoiii. Ntah sape lar yang sanggup ' sumbangkan ' suare mereka dalam tv macam nie.Kalau aku jumpe orang tue, aku nak die nyanyi kat tengah orang ramei puas2. Puas hati aku. HUH.

PS :Naseb TAk nYanYi laGu KameLia

Kili (Adikku) dan Si Tikus

Aku ade sorang adik kecik, adik aku lahir mase aku Form 3 kire aku dah besar dah tym tue pun bole dapat adik lagi .Adik aku sekarang ni darjah 1. Adik aku nie kire golongan budak pandai walaupun sekolah takdela kat bandar sangat berkat emak aku yang selalu ajar adik aku A, B, C. Selalu dapat nombor 1 dalam kelas.

Nak jadikan cerita ,Omak aku suke tidur kat depan rumah sebab sejuk katenye. So, kami satu family pon tidor la depan sekali . Pada suatu malam seperti malam sebelumya.jeng..jeng..jeng. kami tidur la kat depan macam bese termasuklah Kili.
Eesok paginya,adek aku nanges macam budak kecik, memang budak pon tak kan nak nanges macam bapak budak pulak.Die tunjuk kat mak aku tangan die berdarah. Omak cakap kene gigit tikus. Kelakar jugak aku rase, mesti kes basuh tangan tak bersih nie sampai kene gigit tikus.

Mak aku macam mak yang lain pergi la bergosip citer kat jiran adek aku kene giget tikus. Jiran aku cakap kene bawak pergi jumpe doktor. Takut melarat. Mak aku yang sempoi jer tak buat ape sebelom tue terus tergesa-gesa bawak adik pergi hospital n aku jadi driver yg berhemah.

Sampai jer hospital, kene tunggu giliran sebab kes adik aku tak serius sangat. Sebelum nak check dengan doktor, ade la nurse nie amik butir-butir diri adik. Bermulalah perbualan mak dan nurse tersebut.:

Nurse : Kenapa ni mak cik?

Mak : Ni ha anak mak cik kene giget tikus katenya.

Nurse : Hah, kene giget tikus (gelak besar nurse tu)

Mak : Aah. Rumah tu memang banyak tikus. Ontah macam mano pulak digigetnye anak mak cik ni.

Nurse : (Tahan gelak lagi) Mak cik dengan adik tunggu dulu kat kerusi. Nanti boleh jumpe doktor.

Doktor bagi injection kat adik aku elak merebak dan buleh pulang. Mak aku pulak dan lagi cek darah. Tengok-tengok kene darah tinggi. Haishh..Tak pasal-pasal eh.

Hadoiii..malu gile aku,adik aku punye hal..Naseb baek nurse ni dah tue.Kalau idak lagi malo eden..

Pesanan Penaja : Basuhlah tangan selepas makan.~








Ular Sawa BesO~~


Ular sawa albino 120 kilogram tumpas

Anggota Jabatan Pertahanan Awam bersama penduduk menunjukkan ular sawa albino sepanjang lapan meter yang ditangkap di Kampung Seri Repah, Tampin, semalam.


TAMPIN 3 Mei - Ternakan ayam sering hilang. Lebih pelik, kambing juga terus lesap entah ke mana.
Puas penduduk Kampung Seri Repah dekat sini mengintai siapa punya angkara. Tidak cukup dengan kawalan tengah malam, ada yang berkawal pada siang hari.
Akhirnya semalam, segala kebimbangan, keresahan dan tanda tanya sejak berbulan itu terjawab apabila seekor ular sawa albino sepanjang 8 meter ditemui penduduk kampung itu.
Menurut penduduk di situ, ular sawa seberat 120 kilogram itu ditemui di kawasan tanah perkuburan Islam dekat kampung berkenaan dalam keadaan kekenyangan.
Ketua Skuad Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) daerah Tampin, Mohd. Arfahzal Musa berkata, pihaknya menerima panggilan daripada penduduk kampung itu yang menemui reptilia tersebut pada pukul 5.45 petang.
"Sebaik sahaja kami tiba, ular sawa itu sedang bersembunyi di kawasan tanah perkuburan berkenaan.
"Ketika itu, berdasarkan lingkaran lilitannya, kami percaya ia reptilia yang besar dan selepas didekati, panjangnya dianggarkan 8 meter," katanya ketika ditemui di sini hari ini.
Menurut Mohd. Arfahzal, pihaknya mengambil masa kira-kira 10 minit untuk menangkap ular itu dengan menggunakan khidmat empat anggota JPAM.
Menurutnya, dengan penangkapan ular sawa itu, penduduk kampung tersebut kini tidak perlu lagi bimbang kehilangan haiwan ternakan mereka.
Reptilia itu, kata Mohd. Arfahzal, akan diserahkan kepada Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) negeri tidak lama lagi.

Manchester United Wallpapar Bagi Pemalas..muhaha




Terry PuLak Dah~~



Bintang bola sepak bergaji 170,000 (RM927,320) seminggu itu dilapor mempunyai seorang anak lelaki berusia tiga tahun iaitu Jaydon Jean Claude Bridge, hasil hubungan sulitnya selama beberapa tahun dengan Perroncel.
Terdahulu, Terry memohon perintah mahkamah untuk menutup mulut media dengan alasan pendedahan hubungan sulit itu bertentangan dengan hak persendirian dan hak asasi manusia.
Namun, Hakim Tugendhat menolak permohonan Terry kerana berpendapat bintang bola sepak itu sebenarnya takut kehilangan banyak penajaan jika perkara itu dididedahkan.
Terry meraih pendapatan sampingan berjuta-juta pound sterling setiap tahun hasil perjanjian penajaan dan iklan dengan beberapa syarikat gergasi.

sumber: berita harian

seronok kan jadi bintang bola sepak English,kaye pastu ramei lak awek cun nak menenggek, xkesah dah kawen ke blom, VUNGUKS (kateku dengan nada jeles gile)

Antara Man U n Chelsea..Who WiLL Be UltimAte Winner??



huu~~salam 1 bola World~~now tengah layan bola chelsea vs Wigan, Man U vs Stock ngn Arsenal vs Fulham.. sangat dramatik sebab ade 3 pasukan yang top tengah lawan..bikin gua panas jer..Gua x saba nak tunggu kekalhan Chelsea untuk pasukan yang gua sokong..GLORY2 MAN U babeh~~lalala~Gua hope Chelsea kalah (muhahaha) kalau menang tue naseb jer..Tengok la pasukan gua..yang terer pon Roney sowg jer.naseb2..xpe2..gua harap Man U lebih pandai beli pemain musim depan..hooo~Layan beb~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails